A Street Cat Named Bob


Het leven van een aan drugs verslaafde straatmuzikant in Londen wordt veranderd doordat hij een schattige straatkat op zijn pad tegenkomt. Hij besluit om voor de rode kater, inmiddels Bob genoemd, te gaan zorgen. Om dat te doen moet hij zijn leven beteren en het een en ander aan zichzelf gaan veranderen. 

Na een moeilijke jeugd werd Bowen dakloos en raakte verslaafd aan heroïne. In de lente van 2007 zat hij in een methadonprogramma en woonde in een flat in Londen in het kader van een begeleidwonenproject. In de hal van de flat vond hij een gewonde kat. Toen hij geen eigenaar kon ontdekken bracht hij de kat naar een dierenarts, die antibiotica voorschreef. Voor de duur van de kuur nam hij het dier in huis terwijl hij bleef zoeken naar de eigenaar ervan. Toen hij deze na de twee weken van de kuur nog niet gevonden had liet hij de kat op straat los in de hoop dat deze zou terugkeren naar waar hij vandaan kwam. In plaats daarvan volgde de kat Bowen, zelfs toen hij de bus nam om aan de slag te gaan als straatmuzikant. Hij besloot de kat te houden en gaf hem de naam Bob naar een personage in Twin Peaks. Vanaf dat moment nam Bowen Bob de kat steeds mee naar zijn werk op zijn vaste speelplekken en ook toen hij de daklozenkrant Big Issue ging verkopen.

English
Based on the international best selling book. The true feel good story of how James Bowen, a busker and recovering drug addict, had his life transformed when he met a stray ginger cat.
Regisseur
Roger Spottiswoode

Acteurs
Luke Treadaway, Ruta Gedmintas en Joanne Froggatt

Genre
Drama

Duur
100 minuten

Gesproken taal
Engels

Taal ondertiteling
Nederlands

Kosten
€ 9 per kaartje

Kosten Student (ma t/m do)
€ 7 per kaartje


Filmagenda

Maandag
23 januari

KOOP JE TICKETS ONLINE

Maak hier een account aan
Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen