Over ons

Over Bioscopen Leiden

Bioscopen Leiden B.V. exploiteert op dit moment alle bioscoopzalen in Leiden. Wij zijn veertig jaar geleden begonnen met het Kijkhuis, in 1994 hebben wij het Trianon Theater overgenomen en vanaf 2008 nemen wij ook de exploitatie van het Lido Theater voor onze rekening. Zowel het Trianon Theater als het Lido Theater waren zonder deze overnamen verloren gegaan voor de stad en met deze overname zijn daarom twee van de oudste bioscopen van het land bewaard gebleven.

Dat Bioscopen Leiden momenteel alle bioscoopzalen in Leiden exploiteert, zorgt ervoor dat er in Leiden een unieke bioscoopsituatie is die veel voordelen met zich meebrengt. Wij kunnen hierdoor bijvoorbeeld Trianon Theater, Lido Theater en het Kijkhuis een duidelijk eigen gezicht geven. Deze hebben allemaal hun eigen filmkleur en publiek. We hebben hiermee een filmklimaat gecreëerd, waarin we zowel de liefhebber van de kleinere artistieke film als de liefhebber van de grote commerciële Hollywoodfilm kunnen bedienen. In totaal zijn er 10 zalen met samen 1490 stoelen. Met deze capaciteit heeft Bioscopen Leiden vorig jaar 400.000 bezoekers mogen verwelkomen. 

Toch zetten wij steeds in op uitbreiding en vernieuwing van het Leidse bioscoopaanbod. Momenteel zijn wij bezig met de ontwikkelingen van twee nieuwe bioscopen: het nieuwe Kijkhuis op de Lammermarkt en megabioscoop De Geus aan het Stationsplein. Houd onze sociale media in de gaten voor het laatste nieuws rond onze nieuwe bioscopen.

Kijkhuis B.V. BTW-nummer NL8239.48.444.B02,  KvK-nummer 61592072

Lido Exploitatie B.V. BTW-Nummer NL8239.48.444.B03,  KvK-nummer 61591912 

Trianon Theater B.V. BTW-Nummer NL8239.48.444.B04  KvK-nummer 61592005 

Algemene voorwaarden, huisregels en privacy statement

Leiden International Film Festival

Opgericht in 2006 is het Leiden International Film Festival tegenwoordig één van de belangrijkste filmfestivals in Nederland voor films op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema.

Van een klein 'vriendenfestival' is het LIFF in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een tiendaags filmfeest met jaarlijks meer dan 100 verschillende films en ruim 30.000 bezoekers. Centraal op LIFF staat de American Indie Competition, waarin opkomende Amerikaanse filmmakers worden voorgesteld aan het Nederlandse en internationale publiek. Op het LIFF zetten deze filmmakers hun vaak eerste internationale stap, maar het zijn de grote namen van de toekomst.

Lees hier meer over LIFF: http://www.leidenfilmfestival.nl

Cineville 

Wij zijn aangesloten bij Cineville! Met je Cinevillepas kun je onbeperkt naar de film in alle Leidse bioscopen.

Met je Cinevillepas ga je altijd en overal naar de film in Leiden (en heel veel andere steden) voor maar € 21,- per maand. Onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 17,50. In Leiden kun je terecht bij Trianon, Kijkhuis en Lido. Alle bioscopen van de stad dus! Je kunt kiezen uit ruim 100 verschillende films per week en daarnaast biedt de Cinevillepas je tal van extra's zoals vriendenacties en toegang tot speciale programma's, zoals talkshows, voorpremières en filmfestivals. Je koopt je pas eenvoudig op www.cineville.nl.

KOOP JE TICKETS ONLINE

Online betalen, geen account nodig
Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen