La Haine te zien in Leiden

La Haine


  Vincent Cassel, Hubert Koundé en Saïd Taghmaoui spelen de hoofdrollen in het nog altijd actuele verhaal van regisseur Mathieu Kassovitz die een dag toont uit het leven van drie vrienden uit de Parijse banlieus, waar de politie keihard optreedt tegen de voortdurende dreiging van oproer en vandalisme.
   


  Vinz, Saïd en Hubert zijn woedend als blijkt dat hun Algerijnse vriend Abdel, een Arabische jongen afkomstig uit de Parijse voorsteden, tijdens een politieverhoor zo hard is aangepakt dat hij in het ziekenhuis belandt. Saïd en Hubert proberen Vinz ervan te weerhouden om wraak te nemen op de politie. Hevige nachtelijke rellen zijn het gevolg. De Franse filmklassieker La Haine zal 25 jaar na de release opnieuw te zien zijn in de bioscoop. Vanaf 7 januari is de gedigitaliseerde, opnieuw gemasterde versie te zien. Vincent Cassel, Hubert Koundé en Saïd Taghmaoui spelen de hoofdrollen in het nog altijd actuele verhaal van regisseur Mathieu Kassovitz die een dag toont uit het leven van drie vrienden uit de Parijse banlieus, waar de politie keihard optreedt tegen de voortdurende dreiging van oproer en vandalisme.
   


  Onbeperkt naar alle films in Bioscopen Leiden voor een vast bedrag per maand? Het kan met de Cinevillepas! Kijk hier voor meer informatie.

  Regisseur
  Matthieu Kassovitz

  Acteurs
  Vincent Cassel, Hunert Konde, Said Taghmaoui

  Genre
  drama, special

  Gesproken taal
  Frans

  Taal ondertiteling
  Nederlands  KOOP JE TICKETS ONLINE

  Online betalen, geen account nodig
  Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen