A Mindful Choice


  Op veler verzoek nog één keer te zien in Het Kijkhuis! 

  A Mindful Choice
  In elk leven komt er een moment dat je je realiseert dat er meer moet zijn… Deze documentaire, gemaakt door twee Ishaya monniken, is een krachtige en ontroerende katalysator voor verandering. Oogstrelende camerabeelden worden gecombineerd met portretten van mensen die je diep raken. 

  Greg Hopkinson en Sally Lewis, twee Ishaya monniken uit Nieuw Zeeland, reisden de wereld rond. Ze spraken verschillende mensen die de keuze maken voor innerlijke rust door meditatie, ondanks hun vaak roerige omstandigheden. Balletdansers en schrijvers, zakenmensen, een kankerpatiënt, weeskinderen en zwaarbeveiligde gevangenen; hun verhalen laten zien dat innerlijke rust mogelijk is. Deze verhalen sporen ons aan ons af te vragen: als het mogelijk is voor individuen, is het dan ook mogelijk voor een gemeenschap, voor een land en zelfs de mensheid als geheel?

  Ishaya monniken
  De Ishayas zijn moderne en niet-religieuze monniken met een eeuwenlange traditie in het vergroten van het bewustzijn op aarde. Zij staan midden in de maatschappij met partners, families en banen en hebben tegelijkertijd allemaal een passie voor vrede.

  Kom in gesprek
  Voorafgaand aan de voorstelling is er in de filmzaal een welkom en introductie door Nederlandse Ishaya monniken. Als de film is afgelopen heeft u de keuze of u meedoet met een korte oefening om zelf een ervaring van rust te krijgen. Na afloop zijn de Ishaya monniken te vinden in het café van het Kijkhuis voor verdere vragen en antwoorden. 
   
  Regisseur
  Tony Simpson

  Acteurs
  N.v.t.

  Genre
  Documentaire

  Duur
  75 minuten

  Taal ondertiteling
  Nederlands

  Kosten
  € 7 per kaartje


  Filmagenda

  Dinsdag
  22 augustus

  KOOP JE TICKETS ONLINE

  Maak hier een account aan
  Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen