Movies That Matter on Tour: Tamara te zien in Leiden

Movies That Matter on Tour: Tamara

  Verwacht 07 januari 2018


  Als spin-off van het jaarlijkse festival toert Movies That Matter van oktober t/m mei door zestien steden in Nederland. Iedere maand een festivalfavoriet in Het Kijkhuis op de tweede maandag van de maand om 19:00.

  English version below Tamara Na een rechtenstudie in Parijs bezoekt Teo zijn ouders in Venezuela. Hij is van plan snel terug te keren naar zijn goede vrienden in de vrijgevochten stad, waar hij zich meer thuis voelt dan in zijn conservatieve geboorteplaats. Maar wanneer zijn moeder ernstig ziek blijkt te zijn, besluit hij bij haar te blijven en voor haar te zorgen. Op hoge hakken en met lang haar vindt hij niet zo snel een baan. Dus hij hangt zijn dameskleding aan de wilgen en gaat voortaan door het leven in een zakelijk pak. Al snel krijgt hij een goede baan als advocaat en hoogleraar, trouwt een mooie vrouw en krijgt drie kinderen. Aan de buitenkant vormt hij met zijn succesvolle carrière en keurige gezin het perfecte plaatje. Maar vanbinnen knaagt er iets. Na een paar jaar in de pas te hebben gelopen, begint de opgelegde identiteit zich te wreken. Teo besluit alles op het spel te zetten om zijn hart te volgen. Gedreven door een diep verlangen begint hij de lange, moeizame reis naar een nieuw leven als volwaardige vrouw. Tamara After graduating from law school in Paris, Teo pays a visit to his parents in Venezuela. He plans to quickly return to his friends in the emancipated city, where he feels more at home than in his conservative birthplace. But when his mother is diagnosed with a serious illness, he decides to stay to take care of her. He is unlikely to be recruited wearing high heels and long hair, so he changes his women's wardrobe for a handful of business suits. He soon finds a well-paid job as a law professor, marries a beautiful woman and becomes the father of three children. On the surface, his successful career and neat family create a perfect image. But on the inside something is gnawing at him. After a few years of keeping up appearances, Teo puts all he has achieved at stake to follow his heart and find his true identity. Driven by a deeply-felt desire, he sets out on a long and troublesome journey to start a new life as a full-fledged woman.
  Regisseur
  Elia Schneider

  Acteurs


  Genre
  Special

  Duur
  115 minuten

  Gesproken taal
  Spaans

  Taal ondertiteling
  Engels

  Kosten
  € 9 per kaartje


  Filmagenda

  maandag
  08 januari

  Meer verwacht

  Double Bill: Thor: The Dark World en Thor Ragnarok

  Verwacht 25 oktober 2017

  Ook zo'n zin in de nieuwe Thor? Kom dan woensdag 25 oktober naar onze Thor special! We hebben dan een double bill met Thor: The Dark World en de voorpremière van Thor: Ragnarök 3D. De eerste voorstelling start om 19.00 uur en de tweede om 21.15. Kaarten kosten €14,00 per persoon. De films worden in 3D vertoond.


  Nachtpremière: Jigsaw

  Verwacht 25 oktober 2017

  Wil je als eerste de nieuwste film uit de Saw franchise ''Jigsaw'' zien? Kom dan naar onze nachtpremière in de nacht van woensdag op donderdag om 24:01 in Lido en gruwel mee!

     Loving Vincent

  Verwacht 26 oktober 2017

  Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

  The Mountain Between Us

  Verwacht 26 oktober 2017

  Na een tragisch vliegtuigongeluk zijn twee vreemden op elkaar aangewezen om onder barre omstandigheden op een afgelegen, met sneeuw bedekte berg te overleven.


  KOOP JE TICKETS ONLINE

  Online betalen, geen account nodig
  Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen