Studium Generale Presenteert: Pianoconcert Metropolis te zien in Leiden

Studium Generale Presenteert: Pianoconcert Metropolis

  Verwacht 16 november 2017


  Pianoconcert bij de klassieker uit 1927!  Op 16 november vertoont Het Kijkhuis in samenwerking met Studium Generale de moeder der sci-fi films: Metropolis. Deze stomme film werd geregisseerd door de Duitse Fritz Lang en verscheen in 1927 voor het eerst op het doek. Metropolis vertelt het verhaal van een distopische samenleving in 2016 in de gelijknamige futuristische stad Metropolis, vol wolkenkrabbers en luchtviaducten. De bevolking van deze industriële leviathan kent een scherpe tweedeling, tussen een welvarende bovenlaag die continu feestviert en een ploeterende onderlaag van proletariërs die in de diepe krochten van de stad zware monotone arbeid verrichten. Daar komt verandering in als de zoon van de kille technocratische leider verliefd wordt op een arbeidersmeisje. Het architectonische futurisme van regisseur Fritz Lang drukte zijn stempel op talloze Hollywood kaskrakers. Zo baseerde Ridley Scott het futuristische Los Angeles van Blade Runner (1982) op Metropolis. Hetzelfde geldt voor Gotham City van Tim Burtons Batman (1989) en menig andere sci-fi film. Hoewel Metropolis in eerste instantie flopte, groeide de film vanaf de jaren zestig uit tot een absolute cult-hit. Het is de eerste film die Unesco toevoegde aan de Werelderfgoedlijst.

  Voor de vertoning is gekozen voor de lange versie van 150 minuten. De film zal worden begeleid door pianist Matteo Myderwyk en zal worden ingeleid door dr. Jan Sleutels, universitair docent, Institute for Philosophy, Universiteit Leiden. 21.00 uur Kijkhuis Leiden Vrouwenkerksteeg 10 2312 WS Leiden.

  Dit filmconcert wordt u aangeboden door Studium Generale. Daarom is de film gratis te bezoeken. Tickets zijn voor 0 euro via onze website te bestellen. 

  Regisseur
  Fritz Lang

  Acteurs


  Genre
  Special

  Duur
  153 minuten

  Taal ondertiteling
  Duitse Intertitles met Engelse ondertiteling

  Kosten
  € 0 per kaartje


  Filmagenda

  donderdag
  16 november

  Meer verwacht

  Double Bill: Thor: The Dark World en Thor Ragnarok

  Verwacht 25 oktober 2017

  Ook zo'n zin in de nieuwe Thor? Kom dan woensdag 25 oktober naar onze Thor special! We hebben dan een double bill met Thor: The Dark World en de voorpremière van Thor: Ragnarök 3D. De eerste voorstelling start om 19.00 uur en de tweede om 21.15. Kaarten kosten €14,00 per persoon. De films worden in 3D vertoond.


  Nachtpremière: Jigsaw

  Verwacht 25 oktober 2017

  Wil je als eerste de nieuwste film uit de Saw franchise ''Jigsaw'' zien? Kom dan naar onze nachtpremière in de nacht van woensdag op donderdag om 24:01 in Lido en gruwel mee!

     Loving Vincent

  Verwacht 26 oktober 2017

  Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

  The Mountain Between Us

  Verwacht 26 oktober 2017

  Na een tragisch vliegtuigongeluk zijn twee vreemden op elkaar aangewezen om onder barre omstandigheden op een afgelegen, met sneeuw bedekte berg te overleven.


  KOOP JE TICKETS ONLINE

  Online betalen, geen account nodig
  Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen