Walk With Me is een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staatWalk With Me is een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat. Hij komt oorspronkelijk uit Vietnam en heeft mindfulness naar het Westen gebracht. Als spiritueel leider woont hij nu in Plum Village, een leefgemeenschap in rustiek Zuid-Frankrijk, waar hij samen met andere zen-boeddhistische monniken en -nonnen mindfulness tot een wereldwijd fenomeen heeft doen uitgroeien. Walk With Me biedt een nooit eerder vertoonde toegang in deze gemeenschap. Drie jaar lang werden de levens van de bewoners van Plum Village gevolgd en komen existentiële vragen waarmee ze geconfronteerd worden aan bod in hun zoektocht naar acceptatie. Treed binnen in een wereld van bewustwording.

Ter ere van de 91e verjaardag van Thich Nhat Hanh zal Frans van Zomeren van meditatiegroep De Vrije Boedha op 11 oktober om 19:00 een meditatieoefening leiden voorafgaand aan de voorstelling. De Vrije Boedha is een meditatiegroep in Leiden die mediteert in de traditie van Thich Nhat Hanh. Na afloop is er ruimte voor een Q&A met de heer van Zomeren en andere leden van de meditatiegroep in onze bar. De meditatieoefening start om 19:00 en duurt tot 19:15.

Regisseur
Marc Francis, Max Pugh

Acteurs
Benedict Cumberbatch

Genre
documentaire

Duur
94 minuten

Gesproken taal
Engels

Kosten
€ 9 per kaartje


Filmagenda

zaterdag
21 oktober
zondag
22 oktober

Meer verwacht

Double Bill: Thor: The Dark World en Thor Ragnarok

Verwacht 25 oktober 2017

Ook zo'n zin in de nieuwe Thor? Kom dan woensdag 25 oktober naar onze Thor special! We hebben dan een double bill met Thor: The Dark World en de voorpremière van Thor: Ragnarök 3D. De eerste voorstelling start om 19.00 uur en de tweede om 21.15. Kaarten kosten €14,00 per persoon. De films worden in 3D vertoond.


Nachtpremière: Jigsaw

Verwacht 25 oktober 2017

Wil je als eerste de nieuwste film uit de Saw franchise ''Jigsaw'' zien? Kom dan naar onze nachtpremière in de nacht van woensdag op donderdag om 24:01 in Lido en gruwel mee!

 Loving Vincent

Verwacht 26 oktober 2017

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

The Mountain Between Us

Verwacht 26 oktober 2017

Na een tragisch vliegtuigongeluk zijn twee vreemden op elkaar aangewezen om onder barre omstandigheden op een afgelegen, met sneeuw bedekte berg te overleven.


KOOP JE TICKETS ONLINE

Online betalen, geen account nodig
Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen