Regisseur Maria Peters, producent Dave Schram en hoofdrolspeelster Christanne de Bruijn komen naar Leiden voor een bijzondere Q&A!

 Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen? De film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren 20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde. 

Op dinsdag 18 december zijn Maria Peters en Dave Schram aanwezig in het Trianon. Zij gaan met het publiek in gesprek over hun bijzondere film en het waargebeurde verhaal erachter. 

Regisseur
Maria Peters

Acteurs
Christanne de Bruijn, Annet Malherbe, Raymond Thiry, Gijs Scholten van Aschat

Genre
drama, romantiek, special

Duur
137 minuten

Gesproken taal
Nederlands, EngelsFilmagenda


KOOP JE TICKETS ONLINE

Online betalen, geen account nodig
Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen