'Je gaat het pas zien als je het doorhebt.' (Johan Cruijff)

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop (voice-over: Martijn Fischer).
Regisseur
Mark Verkerk

Acteurs
Martijn Fischer

Genre
documentaire, natuurfilm

Duur
85 minuten

Gesproken taal
Nederlands

Kosten
€ 9 per kaartje


Filmagenda

woensdag
28 februari
donderdag
01 maart
vrijdag
02 maart
zaterdag
03 maart
zondag
04 maart
maandag
05 maart
dinsdag
06 maart
woensdag
07 maart

Meer verwacht

Kijkhuis on Demand: Tim Burton Special

Verwacht 27 februari 2018

Elke laatste dinsdag van de maand een klassieker in het Kijkhuis - en jullie kiezen welke! Deze maand hebben jullie met overweldigende meerderheid gekozen voor BIG FISH.


Red Sparrow

Verwacht 01 maart 2018

Jennifer Lawrence probeert te overleven in de bittere bureaucratische realiteit waar de hedendaagse Russische geheime diensten uit bestaan. Ze wordt tegen haar wil gerekruteerd als mus, iemand die informatie over de Amerikaanse inlichtingendiensten moet winnen, waarbij alle middelen toegestaan zijn.Death Wish

Verwacht 01 maart 2018

'Death Wish' volgt een goedaardige familieman, Paul Kersey genaamd, die als chirurg werkzaam is in Chicago. Hij krijgt slecht nieuws te verwerken als zijn vrouw en dochter slachtoffer worden van een brutale inbraak. Paul zint vervolgens op wraak en gaat op zoek naar de daders.


Phantom Thread

Verwacht 01 maart 2018

Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden.KOOP JE TICKETS ONLINE

Online betalen, geen account nodig
Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen