Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis.De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop (voice-over: Martijn Fischer).

 
Ook zo'n grote fan van DE WILDE STAD? Dan moet je beslist even een bezoekje brengen aan ''Onder water in Leiden''. De Leidse grachten herbergen namelijk meer schoonheid dan je zou denken! zaterdag 7 april a.s. kun je van 13:00 tot 14:00 een aantal gave stadsgrachtenaquaria komen bekijken! Aanmelden doe je hier.
 
''Onder water in Leiden'' bestudeert, geadviseerd door de lokale KNNV-afdeling en andere instanties het onderwaterleven in de stadswateren van onze prachtige stad.
 

 

Regisseur
Mark Verkerk

Acteurs
Martijn Fischer

Genre
documentaire, natuurfilm

Duur
85 minuten

Gesproken taal
Nederlands

Kosten
€ 9 per kaartje


Filmagenda


KOOP JE TICKETS ONLINE

Online betalen, geen account nodig
Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen