Gratis filmvertoning rond het de Sacharov-prijs, uitgereikt door het Europees Parlement. Let op: aanvangstijd gewijzigd. 

Ieder jaar roept het Europees Parlement de winnaar van de Sacharov-prijs voor vrijheid van denken uit, aan individuen en organisaties die strijden voor de bescherming van mensenrechten en fundamentele vrijheden. In 2020 werd de prijs uitgereikt aan de democratische oppositie in Belarus, een land dat in politieke crisis verkeert.

Sinds de betwiste uitslag van de presidentsverkiezingen van afgelopen zomer. Er volgden grootschalige protesten tegen de autoritaire president Aleksandr Loekasjenko. In samenwerking met Movies That Matter en het Europees Parlement draaien wij eenmalig de Wit-Russische documentaire Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus. Een film die de verkiezingen in 2010 in Belarus volgt vanuit het perspectief van protesterende theatermakers. Door de huidige situatie in Belarus is deze film actueler dan ooit.
 
Na de filmvertoning volgt een nagesprek. Entree voor dit evenement is gratis. De eerste 25 aanmeldingen bij deze film krijgen een gratis drankje van de Kijkhuisbar!
 
Voor aanvang van de film, om 14:15u, organiseert de Wit-Russische kunstenaar Tasha Arlova een interactieve lezing in het Kijkhuis. Deze lezing verdiept zich verder in de recentelijke ontwikkelingen in Wit-Rusland en gaat in op de vraag hoe wij kunnen omgaan met deze situatie. Wil je hierbij aanwezig zijn? Mail naar info@bioscopenleiden.nl en laat het ons weten.


Onbeperkt naar alle films in Bioscopen Leiden voor een vast bedrag per maand? Het kan met de Cinevillepas! Kijk hier voor meer informatie.

Regisseur
Madeleine Sackler

Acteurs


Genre
special

Duur
100 minuten

Gesproken taal
Wit-Russisch, Russisch, Engels

Taal ondertiteling
EngelsFilmagenda

woensdag
08 december

KOOP JE TICKETS ONLINE

Online betalen, geen account nodig
Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen