Geselecteerd door Movies That Matter Festival, te zien in het Kijkhuis!Uri, jongen met een stoornis in het autistische spectrum, en zijn vader hebben een unieke verstandhouding. De gescheiden Aharon voedt Uri geduldig en liefdevol op. Maar Uri is inmiddels volwassen, Aharon niet meer de jongste, en zijn moeder vindt het tijd dat hij naar een gespecialiseerd tehuis gaat. Uri wil niet, en Aharon evenmin: anderhalve professionele hulpverlener, van wie er om de paar jaar een van baan verandert, kunnen Uri niet bieden wat hij nodig heeft, als ze hem al begrijpen! Maar Uri's moeder en anderen winnen. Op weg naar het tehuis met Uri besluit Aharon niettemin dat een tehuis toch de mindere keuze is. Vader en zoon zwerven door Israël, gezocht door de instanties.

Here We Are is een prachtig verhaal over de worsteling van een toegewijde vader, en de moeilijke keuzes die komen kijken bij het zorgen voor iemand met een mentale beperking. Geregisseerd door Nir Bergman (een van de makers van In Therapy) en met sterk acteerwerk van Shai Avivi als Aharon en Noam Imber als Uri.
 
Na de vertoning spreekt Alice Schippers, bijzonder hoogleraar disability studies, over hoe een 'inclusief' Nederland voor mensen met een beperking - zoals ASS (autisme) - eruit kan zien. En toetst het ideaal aan de praktijk. Recent zijn 5 jaar Nederlandse inspanningen voor het waarmaken van de belofte van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking, door Nederland bekrachtigd ('geratificeerd'), geëvalueerd. De uitkomst hield niet over. Ook het publiek kan haar vragen stellen. De voertaal van het gesprek is Nederlands


Onbeperkt naar alle films in Bioscopen Leiden voor een vast bedrag per maand? Het kan met de Cinevillepas! Kijk hier voor meer informatie.

Regisseur
Nir Bergman

Acteurs
Noam Imber, Smadi Wolfman, Shai Avivi

Genre
drama, special

Duur
92 minuten

Gesproken taal
Israëlisch/modern Hebreeuws

Taal ondertiteling
NederlandsFilmagenda


KOOP JE TICKETS ONLINE

Online betalen, geen account nodig
Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen