Pianoconcert: Sunrise (Murnau, 1927)

Verwacht 07 september 2017
In september is de restauratie van Het Trianon Theater een feit en dit willen we vieren. De voorgevel is al in ere hersteld en momenteel worden de hal en de foyer volledig gerestaureerd. Om dit te vieren hebben we besloten het Trianon in stijl te 'heropenen' met een prachtig pianoconcert. Pianist Matteo Mijderwyk zal de stille film Sunrise (Murnau, 1927) begeleiden in de grote zaal. Daarnaast staat er voor iedereen bij binnenkomst een mooi welkomstdrankje klaar.

Sunrise
Sunrise is uiteraard niet zomaar gekozen. Het Trianon opende als bioscoop de deuren in 1927. Laat dat nu net het jaar zijn waarin de eerste Oscars werden uitgereikt. En laat nu net Sunrise de eerste Oscar voor 'beste film' hebben ontvangen. Er is dus geen betere film om dit theater feestelijk te heropenen dan Sunrise van regisseur F.W. Murnau.

Murnau, de regisseur met een indrukwekkend CV, waaronder titels als Nosferatu, Faust en Der letzte Mann, maakte met Sunrise een van de parels uit de periode van de stille film, die op dat moment bijna tot een einde kwam. 

De film zit, zeker voor die tijd, vol stilistische en visuele hoogstandjes. De manier waarop ansichtkaartachtige shots in elkaar overgaan is verbluffend en in de beelden zijn de gedachten en gevoelens van de personages prachtig terug te zien.

Sunrise wordt vertoond met Engelstalige intertitles

Regisseur
F.W. Murnau

Acteurs
George O'Brien, Janet Gaynor, Margaret Livingston, Bodil Rosing, J. Farrell MacDonald

Genre
Special

Duur
94 minuten

Filmagenda

Donderdag
07 september

Meer verwacht

A Mindful Choice

Verwacht 22 augustus 2017

Op veler verzoek nog één keer te zien in Het Kijkhuis! 

Men's Night: Terminator 2: Judgment Day 3D

Verwacht 23 augustus 2017

We hebben voor de nieuwste editie van onze Men's Night gekozen voor een regelrechte klassieker! Terminator 2: Judgment Day, de zeer succesvolle blockbuster van James Cameron met Arnold Schwarzenegger uit 1991, keert dit jaar namelijk terug in de bioscoop IN 3D. Wij vertonen hem tijdens onze Men's Night 1 dag voor de officiële release!


Shot Caller

Verwacht 24 augustus 2017

Het perfecte leven van Jacob staat plotseling op zijn kop als hij na een gezellige avond met vrienden aangeschoten achter het stuur stapt en een ongeluk veroorzaakt waarbij zijn beste vriend overlijdt.

The Dark Tower

Verwacht 24 augustus 2017

Revolverheld Roland Deschain (Idris Elba) zoekt een woestijnachtig landschap af op zoek naar The Dark Tower, in de hoop dat hij hiermee zijn met uitsterven bedreigde wereld kan redden.


KOOP JE TICKETS ONLINE

Maak hier een account aan
Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen