De allerbeste films van het IDFA, op één dag te zien in het Kijkhuis!Dompel je een hele dag onder in de mooiste titels van het International Documentary FIlm Festival Amsterdam, maar dan gewoon in Leiden. Op het programma:

IN A WHISPER (Heidi Hassan, Patricia Pérez Fernández)

Winnaar van de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary. Jeugdvriendinnen Heidi en Patricia groeiden op in Cuba, met de communistische idealen van Che Guevara. Beiden ontvluchtten het land en na decennia ontstaan langzaamaan weer contact tussen de twee.

SUNLESS SHADOWS (Mehrdad Oskouei)

Winnaar van de IDFA Award for Best Directing en openingsfilm van IDFA 2019. Portret van de jonge vrouwen in een Iraanse jeugdgevangenis. Minderjarige meisjes zitten hun straf uit voor een zware misdaad: de moord op hun vader, hun echtgenoot of een ander mannelijk familielid.

VOORSPEL (Anne van Campenhout)

Bijzondere juryvermelding binnen de IDFA Competition for Kids & Docs. FOREPLAY verbeeldt seksuele voorlichting op vijf middelbare scholen en richt zich vooral op de reacties van de leerlingen. No-nonsense, grappig en bevrijdend.

COLLECTIVE (Alexander Nanau)

Een van de absolute publieksfavorieten. Regisseur Alexander Nanau volgt een aantal hoofdrolspelers in de nasleep van de grote brand in nachtclub Collectiv in Boekasrest, die leidden tot grote protesten waarna de regering aftrad.

Tickets zijn nu verkrijgbaar, gratis toegankelijk voor leden van Cineville! Eén ticket geeft toegang tot het hele programma. Tussen iedere film in zit 15 min. pauze. Een VIP kaart van de BankGiro Loterij kost slechts €22,00 (maximaal 2 personen per pas, online te bestellen).

Regisseur


Acteurs


Genre
Special

Duur
270 minuten

Taal ondertiteling
NederlandsFilmagenda


KOOP JE TICKETS ONLINE

Online betalen, geen account nodig
Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen