Eenmalige speciale vertoning in samenwerking met Bewust LeidenNa een incident in haar dorp wordt de 9-jarige Zambiaanse Shula beschuldigd van hekserij. Tijdens de korte rechtszaak wordt ze schuldig bevonden en verbannen naar een heksenkolonie. Haar nieuwe leven bestaat uit werken op het land met de andere heksen en als een attractie te worden bekeken door toeristen. Shula's lot lijkt te verbeteren als meneer Banda zich over haar ontfermt om 'samen zaken te doen' en de publiciteit met haar opzoekt. Terwijl haar leven besloten lijkt, staat het jonge meisje voor de keuze: haar lot als heks accepteren of het risico nemen en voor vrijheid kiezen.

Regisseur Rungano Nyoni koos voor de heksenkampen als achtergrond voor haar verhaal over verzet tegen onderdrukking en vrijheid, en verbleef zelf een maand als gast in een van de oudste kampen ter wereld. Voor haar debuutfilm I Am Not a Witch werkte ze samen met een cast van amateurs, en gooide meteen hoge ogen: ze won de prijs voor beste regie bij de British Independent Film Awards, de Student’s Choice Award bij Movies That Matter en een BAFTA Award voor haar uitmuntende debuut.

 

Voor en na de film is er gelegenheid om kennis te maken met de verschillende ondernemers van Bewust Leiden tijdens de informatiemarkt. 

Met onder andere: 

Els de Ruijter - Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie 

Ingrid Appels - Mindfulness & Meditatie

Bea Staffleu - BeKoach

Laura Karsters - Kunstzinnige en energetische therapie

Astrid Paalvast - Coaching voor individuen en teams

Marianne den Hollander -Massage & bewegingstherapie en lichaamsgerichte coaching

Hanneke Maarse - Biodynamische Massage Therapie

Marike van IJssel -Systemische coaching

Anke Weber Smit - Cocreate, coaching voor HSP

Regisseur
Rungano Nyoni

Acteurs
Margaret Mulubwa, Henry Phiri, Nancy Mulilo

Genre
drama, special

Duur
92 minuten

Gesproken taal
Engels, Nyanja (Chichewa)Filmagenda


KOOP JE TICKETS ONLINE

Online betalen, geen account nodig
Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen