Lynch in het Kijkhuis: The Elephant Man te zien in Leiden

Lynch in het Kijkhuis: The Elephant Man

Verwacht 17 november 2018


Hartverscheurende klassieker met John Hurt en Anthony Hopkins. In de vergaderzaal van het Pathologisch Instituut van Londen stelt de jonge chirurg Frederick Treves aan een groep dokters een gruwelijk uitziend wezen voor. De man is zo misvormd dat hij gedoemd is zijn leven te slijten als kermisattractie. Zijn naam is John Merrick, maar bij de kermisbezoekers van het Victoriaanse Engeland staat hij bekend als de 'olifantman'. Met de hulp van Mothershead, de hoofdverpleegster, verzorgt Treves de olifantman en bezorgt hem een onderkomen in het hospitaal. Merrick lijkt zeer dom en niet in staat tot nadenken en spreken. Met veel geduld slaagt Treves erin hem enkele zinnetjes te doen herhalen. Op een dag neemt Treves Merrick mee naar huis en stelt hem voor aan zijn vrouw Annie.

Ook de andere films van Lynch in het Kijkhuis bezoeken? Kijk hier voor LOST HIGHWAY, MULHOLLAND DRIVE en DAVID LYNCH: THE ART OF LIFE.

Regisseur
David Lynch

Acteurs
Anthony Hopkins, John Hurt, Anne Bancroft, John Gielgud, Wendy Hiller, Freddie Jones, Michael Elphick, Hannah Gordon, Helen Ryan, John Standing, Dexter Fletcher, Lesley Dunlop, Kenny Baker

Genre
special

Duur
124 minuten

Gesproken taal
Engels

Kosten
€ 10 per kaartje


Filmagenda

zaterdag
17 november
maandag
19 november

Meer verwacht

Bellingcat: Truth in a Post-Truth World

Verwacht 16 november 2018

Bellingcat is continu in het nieuws. Dit journalistieke netwerk deed boekje open in de Skripal-zaak (de vergiftiging in Londen door de Russen) en is verantwoordelijk voor vele onthullingen over Khashoggi (de moord in de Saoedische ambassade in Turkije). Na afloop van deze docu volgt een Q&A (via een livestream) met Eliot Higgins, de oprichter van Bellingcat, en de nieuwe directeur van IDFA, Orwa Nyrafia.

 

 


TGIF: The Perks of Being a Wallflower

Verwacht 16 november 2018

Moderne tienerklassieker in de Red Carpet Lounge!Lynch in het Kijkhuis: The Elephant Man

Verwacht 17 november 2018

Hartverscheurende klassieker met John Hurt en Anthony Hopkins. 


Hoppezak

Verwacht 17 november 2018

De ultieme Leidse documentaire is nu te zien.KOOP JE TICKETS ONLINE

Online betalen, geen account nodig
Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen