Het heeft een paar decennia geduurd maar de nieuwste van Terry Gilliam komt nu toch echt naar de bioscoop. Voorpremière op 18 juli!Ooit was Toby (Adam Driver) een ambitieuze, idealistische student die in een Spaans dorpje zijn afstudeerproject 'Don Quixote' regisseerde. Vandaag is hij een gevierde, maar verwaande filmmaker. Wanneer hij na vele jaren terugkeert naar Spanje, ontmoet hij de oude man die ooit de rol van Don Quichote speelde. Maar de man waant zich nog steeds Don Quixote en ziet in Toby zijn trouwe volgeling Sancho Panza. Het duo begint aan een bizarre tocht en langzaam wordt Toby meegezogen in een wereld van illusie waarin hij dromen en realiteit niet meer van elkaar kan onderscheiden.

Decennialang was Gilliams Don Quixote in de maak: de productie leek wel vervloekt. Om te vieren dat het nu eindelijk zover is kijken we op 16 juli eerst naar een oude favoriet: Twelve Monkeys. Tickets daarvoor vind je hier

Regisseur
Terry Gilliam

Acteurs
Adam Driver, Jonathan Pryce, Olga Kurylenko, Stellan Skarsgård

Genre
avontuur

Duur
90 minuten

Kosten
€ 9 per kaartje


Filmagenda

woensdag
18 juli

Meer verwacht

Mamma Mia! Here We Go Again

Verwacht 19 juli 2018

Zing, dans, lach en wordt opnieuw verliefd met het feel-good film event van deze zomer: Mamma Mia! Here We Go Again.


Kings

Verwacht 19 juli 2018Bergmanmaand: The Seventh Seal

Verwacht 21 juli 2018

Juli is in het Kijkhuis de maand van Ingmar Bergman, de maand waarin de grote Zweedse meester geboren werd én overleed. Hoog tijd voor een eerbetoon met vier van zijn beste films.


Expat Cinema: Mektoub, My Love: Canto Uno

Verwacht 25 juli 2018

Welcome to Expat Cinema: the best films from all over the world with English subtitles.KOOP JE TICKETS ONLINE

Online betalen, geen account nodig
Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen