Als spin-off van het jaarlijkse festival toert Movies That Matter van oktober t/m mei door zestien steden in Nederland. Iedere maand een festivalfavoriet in Het Kijkhuis op de tweede maandag van de maand om 19:00.English version belowTijdens een studentenfeest in Tunis ontmoet Mariam de aantrekkelijke Youssef. Als ze het feest vroegtijdig verlaten, hangt romantiek in de lucht. Maar hun beginnende idylle aan het strand wordt wreed verstoord. Plots zo goed als geheel op zichzelf teruggeworpen, moet Mariam van onbekende plekken moed bijeenrapen om op te komen voor zichzelf, haar waardigheid en rechten.

De speelfilm is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal dat voor grote publieke beroering in Tunesië zorgde. Na afloop gaat dr. Maaike Voorhoeve in op deze zaak en de spanningsvelden in de Tunesische samenleving die zij blootlegt. Er is ruimte voor het publiek om haar vragen te stellen.

Dr. Maaike Voorhoeve is universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam en onderzoeker aan het Amsterdams Centrum voor Midden-Oosten Studies. Zij bestudeert de politieke veranderingen in het Tunesië van na de Jasmijnrevolutie, met een accent op het juridische systeem en bijzondere aandacht voor vrouwenrechten. Voorhoeve heeft gepubliceerd over de zaak waarop 'Beauty and the Dogs' is gebaseerd.

De film wordt vertoond met Engelse ondertiteling. Ook het nagesprek is in het Engels.

English:

Mariam, a Tunisian student, meets the attractive Youssef at a party. Love is in the air and they leave early. Their romantic moments at the beach are transformed into a nightmare, however. Left to her own device, Mariam is forced to fight a long and lonesome battle to uphold her dignity and rights.

The movie is based on a true story that caused public upheaval in Tunisia a few years ago. After the screening Dr. Maaike Voorhoeve will comment on the case and the frictions in Tunisian society it lays bare.

Dr. Maaike Voorhoeve is lecturer at the University of Amsterdam and affiliated researcher at the Amsterdam Centre for Middle Eastern Studies. Her field of interest are the political changes in 'post-revolutionary' Tunisia, with a focus on legal aspects, studied from a legal-anthropological perspective. Voorhoeve is also very much interested in women's rights in Tunisia.

The movie will be screened with English subtitles. Also the Q&A will be in English.

Regisseur
Kaouther Ben Hania

Acteurs


Genre
special

Duur
100 minuten

Taal ondertiteling
EnglishFilmagenda


KOOP JE TICKETS ONLINE

Online betalen, geen account nodig
Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen