We zijn enorm trots dat we een podium mogen bieden aan een prachtige kruisbestuiving tussen één van de beste animatiefilms uit de recente geschiedenis en één van Nederlands tofste artiesten. Harpist en multitalent Remy van Kesteren componeerde een volledig nieuwe score bij The Red Turtle, die Oscarwinnaar Michael Dudok de Wit samen met de grootmeesters van de legendarische Studio Ghibli maakteOp dit moment zijn beide voorstellingen volledig uitverkocht, maar dit kan nog wijzigen als sommige covid-maatregelen worden versoepeld. Wil je graag als eerste op de hoogte zijn van nieuwe beschikbare tickets? Stuur dan een e-mail naar info@bioscopenleiden.nl. Wij zorgen er dan voor dat je een e-mail ontvangt als er nieuwe tickets beschikbaar zijn.
 
“Ik wil met mijn muziek verhalen vertellen, een nieuwe wereld creëren en ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. The Red Turtle is een ongelooflijk mooie film, zo subtiel en zo rijk getekend. De beelden laten veel ruimte voor je eigen gedachtes en indrukken. Én wat mij betreft ook ruimte voor een nieuwe film score. Toen ik de film zag hoorde ik er meteen van alles bij. Hoe je met muziek bestaande beelden opnieuw kan laden en een nieuwe betekenis kan geven vind ik een hele spannende uitdaging. Zeker om dat live te doen, met publiek! Ik heb er ontzettend veel zin in”, aldus Remy.  

The Red Turtle (2016)
Een man die schipbreuk heeft geleden probeert wanhopig het onbewoonde eiland waarop hij is aangespoeld te ontsnappen. Tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven zal veranderen.

De Nederlander Michael Dudok de Wit won in 2001 een Oscar voor Beste Korte Animatiefilm met Father and Daughter. The Red Turtle was zijn langverwachte eerste lange animatiefilm. Het is bovendien de eerste film die de legendarische Japanse Studio Ghibli produceert van een regisseur die niet tot hun eigen stal behoort. De productie van The Red Turtle nam 2,5 jaar in beslag, en werd in goede banen geleid door Oscargenomineerd Ghibli-icoon Isao Takahata (The Grave of the Fireflies, The Tale of the Princess Kaguya).

Remy van Kesteren
Van het Conservatorium naar wereldberoemde orkesten naar de club – de reis van harpist Remy van Kesteren is er eentje van mooie muziek en verre uithoeken. Na vele onderscheidingen en awards in de klassieke muziek ging het kriebelen bij de jonge muzikant. Zijn liefde voor het klassieke repertoire is groot en blijft een basis, maar hij brengt zijn vrije tijd door op popfestivals en bij live-concerten in clubs. Het is logisch dat dit zijn spel heeft beïnvloed – Remy is al snel bekend geworden als een instrumentalist die alle uithoeken van zijn instrument en daarbuiten verkent. Daarom besloot de harpist ook popmuziek te gaan maken. Dit bracht hem de eerste optredens met zijn eigen band, een album geproduceerd door Britse producer, songwriter en DJ Fink en een theatertour in 2019 met een robotorkest (Analogue Robot Orchestra). Een half jaar na de release van zijn album ‘Shadows’ brengt de harpist een aantal covers uit van onder andere Radiohead, Bon Iver en Rosalía. De elektronisch geproduceerde tracks worden wereldwijd uitgebracht via zijn eigen label en opgepakt in landen als de VS en China.
 

Regisseur


Acteurs


Genre
Special

Duur
80 minutenFilmagenda


Meer verwacht

Dropje

Verwacht 21 april 2021

Het is geen jongen, het is geen meisje, het is geen knuffel…..het is gewoon Dropje!

Tom & Jerry (NL)

Verwacht 21 april 2021

De strijd tussen twee van de bekendste rivalen laait weer op in Tom & Jerry van regisseur Tim Story.


Un triomphe

Verwacht 22 april 2021

Om toch maar rond te kunnen komen, stemt worstelend acteur Étienne ermee in om een theaterworkshop in een gevangenis te geven.


KOOP JE TICKETS ONLINE

Online betalen, geen account nodig
Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen