Gratis vertoning van de documentaire, in aanwezigheid van regisseur Sanne RoversAls kind kun je alle dagen spelen. Maar naarmate je ouder wordt, krijg je meer verplichtingen en is er steeds minder tijd om te spelen. Bovendien, spelen is voor kinderen. Of niet? Ook volwassenen spelen. Nog steeds, of weer. Ze treden toe tot hun speelwereld waar het er weliswaar vaak bloedserieus aan toegaat, maar waar het tegelijkertijd toch niet ‘echt’ is. Sommige mensen spelen om te winnen. Anderen juist voor de adrenalinekick. Voor de een is het spel een sociale aangelegenheid, voor de ander juist een mogelijkheid om zich terug te trekken. Maar voor iedereen lijkt te gelden dat spelen hen even vrijmaakt van het dagelijks leven. Toch wordt de spelende mens regelmatig als afwijkend gezien: beetje gek toch, zo’n volwassen man in een ridderpak? Of de spelers worden gezien als roekeloos, macho of monomaan. Waar ligt de grens tussen spel dat algemeen geaccepteerd is en spel dat de wenkbrauwen doet fronsen?


Deze observerende film neemt de kijker mee in de belevingswerelden van elf verschillende spelen. Hoezeer de spelen in uitingsvorm ook van elkaar verschillen, in zijn zoektocht naar vrijheid speelt de mens eigenlijk één universeel spel.

Voorafgaand aan de documentaire zal Léon Hanssen spreken over het spel in en van de hedendaagse cultuur in het licht van Huizinga’s Homo Ludens. Na afloop van de lezing en documentaire beantwoordt regisseur Sanne Rovers de vragen van het publiek.

Regisseur
Sanne Rovers

Acteurs


Genre
special

Duur
27 minutenFilmagenda


KOOP JE TICKETS ONLINE

Online betalen, geen account nodig
Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen