Verbluffende en zeer spannende film waarin alles anders verloopt dan je verwacht en die niet alleen thema’s maar ook makers deelt met de film Toni Erdmann.Verbluffende en zeer spannende film waarin alles anders verloopt dan je verwacht en die niet alleen thema’s maar ook makers deelt met de film Toni Erdmann. Een groep Duitse bouwvakkers belandt in the middle of nowhere van landelijk Bulgarije. Ze moeten er een kleine waterkrachtcentrale bouwen, maar al snel verschuift alle aandacht naar de inwoners van het nabijgelegen dorpje. In de zinderende hitte van de zomer hangen macho confrontaties, romantiek en hechte vriendschappen in de lucht. Alles lijkt zo normaal. De bouwvakkers zijn wat lomp maar ook kameraadschappelijk. Alleen Meinhard, de mysterieuze loner, past niet echt in de groep. Zwijgzaam, tanig en zelfredzaam als Clint Eastwood, lijkt hij op zoek naar iets anders. Hij ontdekt als eerste het dorpje en raakt ondanks de taalbarrière al snel bevriend met een van de bewoners. Met alle gevolgen van dien…

Mede dankzij het prachtige camerawerk en het fenomenale spel van onder andere Meinhard zit je twee uur lang op het puntje van je stoel. Het is bijna ongelofelijk dat de acteurs allen in het echt arbeiders uit de bouw of auto-industrie zijn. Hoofdrolspeler Meinhard is bijvoorbeeld bijzonder overtuigend als moderne arbeidersversie van Clint Eastwood. Een film over onze tijd.

“Distinguished by a generosity and sincerity exceedingly rare in cinema, Western’s poignant celebration of human resilience is nothing short of spectacular.” – Sight and Sound.

Regisseur
Valeska Grisebach

Acteurs
Meinhard Neumann, Reinhardt Wetrek

Genre
drama

Duur
119 minuten

Gesproken taal
Duits, BulgaarsFilmagenda


KOOP JE TICKETS ONLINE

Online betalen, geen account nodig
Geen wachtrijenVerzekerd van een ticketOveral bestellen